Καθηγητές

Στο XYNTARAKI LANGUAGE SCHOOL παίρνουμε πολύ σοβαρά τη σωστή εκπαίδευση των μαθητών μας. Για τον λόγο αυτό, οι καθηγητές μας είναι όλοι με πανεπιστημιακό τίτλο, ακόμη και με μεταπτυχιακές σπουδές στη Διδακτική. Επιπλέον, κάποιοι είναι και εξεταστές σε φορείς όπως το Βρετανικό Συμβούλιο και η Ελληνοαμερικανική Ένωση, με μεγάλη εμπειρία στις εξετάσεις γλωσσομάθειας.

Χαρά Ξυνταράκη

Διδάσκει 20 χρόνια την Αγγλική και Ισπανική γλώσσα, με BA in Applied Languages and Translation, από το Portsmouth University, Diploma in Teaching English as a Second/Foreign Language (TESL/TEFL), από το Saint Michael’s College USA.

Ένα ανήσυχο και ηγετικό πνεύμα, που εμπνέει και καθοδηγεί την ομάδα, για την επιτυχία κάθε μαθητή σε προσωπικό, εκπαιδευτικό και επαγγελματικό επίπεδο. Εθελόντρια και εισηγήτρια σεμιναρίων, νιώθει τη χαρά της δημιουργίας, για μία μαθητοκεντρική εκπαίδευση, που φέρνει χαμόγελα και αυτοπεποίθηση.

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Ελένη Αδάμη

ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΓΑΛΛΙΚΩΝ

Ονομάζομαι Αδάμη Ελένη και είμαι καθηγήτρια γαλλικής γλώσσας. Είμαι απόφοιτη του τμήματος Γαλλικής γλώσσας και φιλολογίας του Ε.Κ.Π.Α., με μεταπτυχιακή ειδίκευση στη Διδακτική της Γαλλικής ως ξένη/διεθνούς γλώσσας στο Ε.Α.Π.. Παράλληλα, προσπαθώ να επιμορφώνομαι συνεχώς με σεμινάρια και ημερίδες σχετικά με θέματα ειδικής αγωγής, ψυχολογίας και πολιτισμού, καθώς πιστεύω στη δια βίου εκπαίδευση.

Η αγάπη μου για τα παιδιά με ώθησε να γίνω εθελόντρια στο Ελληνικό Παιδικό Μουσείο. Η συγκεκριμένη δραστηριότητα έχει αναπτύξει ιδιαίτερα την δημιουργικότητα και την ενσυναίσθησή μου, ιδιότητες τις οποίες εφαρμόζω και στην διδασκαλία.

Εργάζομαι ως καθηγήτρια γαλλικών με στόχο να μεταδώσω στους μαθητές μου τόσο την άριστη γνώση της γλώσσας, όσο και την καλλιέργειά τους σε δεξιότητες που θα τους είναι χρήσιμες για το μέλλον. Στο παρελθόν όμως έχω εργαστεί ως διερμηνέας σε σεμινάρια αλλά και σε πολυεθνικές εταιρίες.

Vanessa Graham

ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΑΓΓΛΙΚΩΝ

Με υπόβαθρο στο θέατρο και τις παραστατικές τέχνες, άρχισα να διδάσκω εντελώς τυχαία, πριν από περίπου 40 χρόνια. Είχα αποφοιτήσει από το Πανεπιστήμιο της Σορβόννης, Paris ΙΙΙ, με πτυχίο στη Γαλλική Γλώσσα και τον Πολιτισμό της και μια γειτόνισσα μου ζήτησε να διδάξω τον γιο της. Προς έκπληξή μου, μπόρεσα να βοηθήσω αυτό το πολύ εσωστρεφές και ανασφαλές αγόρι, όχι μόνο από ακαδημαϊκή άποψη, αλλά και σε προσωπικό επίπεδο. Η εμπειρία άλλαξε τη ζωή μου και το όνειρό μου ήταν να δοκιμάσω και να «παντρέψω» τους δύο κλάδους: Θέατρο και Διδασκαλία, με την έννοια του να χρησιμοποιήσω τον δημιουργικό εαυτό ως ώθηση για να ξεπεράσω τις πολλές αναστολές που αισθάνομαι όταν μαθαίνω μια ξένη γλώσσα.

Η διδασκαλία μού έχει δώσει μια δημιουργική φωνή και με προκαλεί καθημερινά. Η εμπειρία ήταν πραγματικά υπέροχη.

«Αυτοί που μπορούν…

Κάνουν

Αυτοί που μπορούν να κάνουν περισσότερα…

Διδάσκουν»

Μερόπη

ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΑΓΓΛΙΚΩΝ

Είμαι απόφοιτη του τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και συμμετέχω στο επιμορφωτικό πρόγραμμα Ειδικης Αγωγής του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Πιστεύω οτι η δύναμη μιας τάξης βρίσκεται στην μοναδικότητα των μελών της. Στόχος μου κάθε φορά, είναι να διαφύλαξω τη μοναδικότητα των μαθητών μου και δημιουργήσω ενα περιβάλλον, όπου ο καθένας μπορεί να είναι αυθεντικός, να μαθαίνει και ταυτόχρονα να αναδεικνύει τις ικανότητες και τα χαρίσματα του.

Το σημαντικότερο εργαλείο μου στην ταξη, είναι η ομαδικότητα και η συνεργασία, καθώς πιστεύω οτι το ομαδικό πνεύμα μας εμπνέει, μας κάνει να αισθανόμαστε αυτοπεποίθηση και οδηγεί πάντα στα πιο δημιουργικά μονοπάτια.

Κατερίνα Χονδροδήμα

ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΑΓΓΛΙΚΩΝ

Είναι απόφοιτος του τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με έφεση στις ξένες γλώσσες και αγάπη για τη διδασκαλία. Η παρακολούθηση ποικίλων σεμιναρίων διδασκαλίας σε συνδιασμό με τις ταξιδιωτικές της εμπειρίες μέσω του Erasmus+ και ανεξάρτητα, έχουν αναπόφευκτα διαμορφώσει τον εναλλακτικό τρόπο διδασκαλίας της.

Με έμφαση στην μαθητοκεντρική εκπαίδευση και τη δημιουργική και βιωματική διδασκαλία, εμπνέει και ενθαρρύνει τους μαθητές να ανακαλύψουν και να εκφράσουν μέσα από την αγγλική γλώσσα τις καλλιτεχνικές πτυχές της προσωπικότητάς τους και τη δημιουργικότητα τους.

Ντενίσια Λάλα

Administrative Assistant
Είναι απόφοιτος του Newfound Regional High School Bristol N.H. και απόφοιτος του Swiss Hotel Association Management School “Les Roches” Bluche VS Switzerland. Μιλάει αρκετές γλώσσες από επιλογή και είναι κάτοχος του Cambridge Proficiency in English, και του Certificat en français.
Οργανωτική και συγκροτημένη εκ φύσεως, είναι η καρδιά του σχολείου μας, έτοιμη να μας υποδεχτεί με ζεστό χαμόγελο, να μας εξυπηρετήσει με ξεκάθαρο και σαφή τρόπο και να μας συντονίσει με επαγγελματισμό και υπευθυνότητα.