Καθηγητές
Στο XYNTARAKI LANGUAGE SCHOOL παίρνουμε πολύ σοβαρά τη σωστή εκπαίδευση των μαθητών μας. Για τον λόγο αυτό, οι καθηγητές μας είναι όλοι με πανεπιστημιακό τίτλο, ακόμη και με μεταπτυχιακές σπουδές στη Διδακτική. Επιπλέον, κάποιοι είναι και εξεταστές σε φορείς όπως το Βρετανικό Συμβούλιο και η Ελληνοαμερικανική Ένωση, με μεγάλη εμπειρία στις εξετάσεις γλωσσομάθειας.
Χαρά Ξυνταράκη
Διδάσκει 20 χρόνια την Αγγλική και Ισπανική γλώσσα, με BA in Applied Languages and Translation, από το Portsmouth University, Diploma in Teaching English as a Second/Foreign Language (TESL/TEFL), από το Saint Michael’s College USA.
Ένα ανήσυχο και ηγετικό πνεύμα, που εμπνέει και καθοδηγεί την ομάδα, για την επιτυχία κάθε μαθητή σε προσωπικό, εκπαιδευτικό και επαγγελματικό επίπεδο. Εθελόντρια και εισηγήτρια σεμιναρίων, νιώθει τη χαρά της δημιουργίας, για μία μαθητοκεντρική εκπαίδευση, που φέρνει χαμόγελα και αυτοπεποίθηση.

Ελένη Αδάμη
ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΓΑΛΛΙΚΩΝ
Ονομάζομαι Αδάμη Ελένη και είμαι καθηγήτρια γαλλικής γλώσσας. Είμαι απόφοιτη του τμήματος Γαλλικής γλώσσας και φιλολογίας του Ε.Κ.Π.Α., με μεταπτυχιακή ειδίκευση στη Διδακτική της Γαλλικής ως ξένη/διεθνούς γλώσσας στο Ε.Α.Π.. Παράλληλα, προσπαθώ να επιμορφώνομαι συνεχώς με σεμινάρια και ημερίδες σχετικά με θέματα ειδικής αγωγής, ψυχολογίας και πολιτισμού, καθώς πιστεύω στη δια βίου εκπαίδευση.
Η αγάπη μου για τα παιδιά με ώθησε να γίνω εθελόντρια στο Ελληνικό Παιδικό Μουσείο. Η συγκεκριμένη δραστηριότητα έχει αναπτύξει ιδιαίτερα την δημιουργικότητα και την ενσυναίσθησή μου, ιδιότητες τις οποίες εφαρμόζω και στην διδασκαλία.
Εργάζομαι ως καθηγήτρια γαλλικών με στόχο να μεταδώσω στους μαθητές μου τόσο την άριστη γνώση της γλώσσας, όσο και την καλλιέργειά τους σε δεξιότητες που θα τους είναι χρήσιμες για το μέλλον. Στο παρελθόν όμως έχω εργαστεί ως διερμηνέας σε σεμινάρια αλλά και σε πολυεθνικές εταιρίες.

Vanessa Graham
ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΑΓΓΛΙΚΩΝ
Με υπόβαθρο στο θέατρο και τις παραστατικές τέχνες, άρχισα να διδάσκω εντελώς τυχαία, πριν από περίπου 40 χρόνια. Είχα αποφοιτήσει από το Πανεπιστήμιο της Σορβόννης, Paris ΙΙΙ, με πτυχίο στη Γαλλική Γλώσσα και τον Πολιτισμό της και μια γειτόνισσα μου ζήτησε να διδάξω τον γιο της. Προς έκπληξή μου, μπόρεσα να βοηθήσω αυτό το πολύ εσωστρεφές και ανασφαλές αγόρι, όχι μόνο από ακαδημαϊκή άποψη, αλλά και σε προσωπικό επίπεδο. Η εμπειρία άλλαξε τη ζωή μου και το όνειρό μου ήταν να δοκιμάσω και να «παντρέψω» τους δύο κλάδους: Θέατρο και Διδασκαλία, με την έννοια του να χρησιμοποιήσω τον δημιουργικό εαυτό ως ώθηση για να ξεπεράσω τις πολλές αναστολές που αισθάνομαι όταν μαθαίνω μια ξένη γλώσσα.
Η διδασκαλία μού έχει δώσει μια δημιουργική φωνή και με προκαλεί καθημερινά. Η εμπειρία ήταν πραγματικά υπέροχη.
«Αυτοί που μπορούν…
Κάνουν
Αυτοί που μπορούν να κάνουν περισσότερα…
Διδάσκουν»

Μίνα Χάνζεν
Το όνομά μου είναι Μίνα Χάνζεν. Γεννήθηκα στη Γερμανία από πατέρα Γερμανό και μητέρα Ελληνίδα. Τελείωσα ελληνικό σχολείο και τελείωσα στο Ινστιτούτο Γκαίτε και τη γλώσσα αλλα και το μεταφραστικό τμήμα.
Δουλεύω ήδη 25 χρόνια στη διδασκαλία της γερμανικής γλώσσας. Αυτό που λατρεύω στη δουλειά μου είναι πρωτίστως η επαφή με τα παιδιά. Το να μπορείς να τους μεταδίδεις γνώσεις αλλά και να βάλεις το δικό σου λιθαράκι στο να γίνουν σωστοί άνθρωποι αλλά και επαγγελματίες είναι το βασικότερο. Ο κάθε άνθρωπος έχει το δικό του χαρακτήρα και για αυτό προσπαθώ πάντα να πάρω από τον καθένα αυτό που χρειάζεται έτσι ώστε να τον κάνω να φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα, να μάθει και ταυτόχρονα να αγαπήσει την γλώσσα.
Είναι γνωστό ότι τα γερμανικά θεωρούνται από πολλούς γλώσσα δύσκολη, όμως δεν είναι. Αν έχεις τον τρόπο να την κάνεις εύκολη τότε δεν είναι δύσκολη.
Προσπαθώ να βρω τρόπους και να βελτιώνομαι συνεχώς έτσι ώστε να τους κάνω το διάβασμα και την εκμάθηση εύκολη. Οι εποχές αλλάζουν και στην διδασκαλία πλέον μπορούμε να χρησιμοποιούμε και τα καινούργια μέσα που υπάρχουν στην διάθεσή μας, πράγμα που αρέσει στους μαθητές και τους κάνει το μάθημα πιο ευχάριστο. Για αυτό το λόγο τα χρησιμοποιώ.

Βάνα Βαΐτση
Η Βάνα διδάσκει την Αγγλική γλώσσα για 25 χρόνια έχοντας BA in English από το ACG, The American College of Greece. H συνεχής επιμόρφωση αποτελεί διαρκή της ανάγκη ώστε να ενημερώνεται για τις νέες εκπαιδευτικές τάσεις και τους κατάλληλους τρόπους ένταξής τους στη μαθησιακή διαδικασία. Έχει παρακολουθήσει πλήθος επιμορφωτικών προγραμμάτων και σεμιναρίων της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, του Βρετανικού Συμβουλίου και άλλων εκπαιδευτικών οργανισμών.
Στόχος της είναι να ενθαρρύνει τους μαθητές ώστε να αυτονομηθούν στη χρήση της Αγγλικής γλώσσας δημιουργώντας ένα ασφαλές περιβάλλον, με σεβασμό στις διαφορετικές εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών, στο οποίο με αυτοπεποίθηση θα μπορούν να εκφράζονται και να μαθαίνουν με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο.
Οι εκπαιδευτικές της πρακτικές περιλαμβάνουν καινοτόμες προσεγγίσεις όπως το Deeper Learning, στο οποίο έχει εκπαιδευτεί και το ενσωματώνει στη διδασκαλία με τη χρήση της CLIL ( Content and Language Integrated Learning), σύμφωνα με την οποία η γλώσσα και το περιεχόμενο της διδάσκονται ως ενιαίο σύνολο, εμπλέκοντας άμεσα τον μαθητή στην κατάκτηση της γνώσης.
“Teaching is a great way to keep learning”

Μερόπη
Είμαι απόφοιτη του τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και συμμετέχω στο επιμορφωτικό πρόγραμμα Ειδικης Αγωγής του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
Πιστεύω οτι η δύναμη μιας τάξης βρίσκεται στην μοναδικότητα των μελών της. Στόχος μου κάθε φορά, είναι να διαφύλαξω τη μοναδικότητα των μαθητών μου και δημιουργήσω ενα περιβάλλον, όπου ο καθένας μπορεί να είναι αυθεντικός, να μαθαίνει και ταυτόχρονα να αναδεικνύει τις ικανότητες και τα χαρίσματα του.
Το σημαντικότερο εργαλείο μου στην ταξη, είναι η ομαδικότητα και η συνεργασία, καθώς πιστεύω οτι το ομαδικό πνεύμα μας εμπνέει, μας κάνει να αισθανόμαστε αυτοπεποίθηση και οδηγεί πάντα στα πιο δημιουργικά μονοπάτια.

Κατερίνα Χονδροδήμα
Είναι απόφοιτος του τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με έφεση στις ξένες γλώσσες και αγάπη για τη διδασκαλία. Η παρακολούθηση ποικίλων σεμιναρίων διδασκαλίας σε συνδιασμό με τις ταξιδιωτικές της εμπειρίες μέσω του Erasmus+ και ανεξάρτητα, έχουν αναπόφευκτα διαμορφώσει τον εναλλακτικό τρόπο διδασκαλίας της.
