Τμήματα Παιδιών – Εφήβων

Παιδιά

Κατά την είσοδό τους στην εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας, τα παιδιά είναι ευαίσθητα και αποπροσανατολισμένα. Στο XYNTARAKI LANGUAGE SCHOOL αυτό είναι ένα γεγονός που γνωρίζουμε καλά και η επίλυσή του αποτελεί πρώτο μας μέλημα. Για αυτό το λόγο, δεν εστιάζουμε στην στείρα μάθηση κανόνων και γραμματικής, αλλά προσφέρουμε ένα επικοινωνιακό πρόγραμμα σπουδών που βασίζεται στην Βιωματική Μάθηση. Τα παιδιά μαθαίνουν ξένες γλώσσες μέσω διαδραστικών παιχνιδιών, role-playing κι επιβράβευσης, σε συνδυασμό με δομικές ασκήσεις, που αφορούν τους κανόνες της γλώσσας (γραμματική, σύνταξη, κλπ).

Τα παιδιά, από την αρχή, πρέπει να αγαπήσουν την ξένη γλώσσα. Η ομάδα των καθηγητών μας εστιάζει σε αυτό και ενθαρρύνει τους μαθητές, ώστε από τα πρώτα κιόλας επίπεδα να είναι ικανοί να χρησιμοποιούν την ξένη γλώσσα για να επικοινωνήσουν. Έτσι, βλέπουμε προσωπάκια γεμάτα χαμόγελο και αυτοπεποίθηση.

Έφηβοι

Τα παιδιά της εφηβικής ηλικίας είναι, πλέον, έτοιμα να προσπαθήσουν, για την κατάκτηση των σημαντικότερων πιστοποιητικών. Η ολοκληρωμένη εκπαίδευση, σε συνδυασμό με διασκεδαστικές δραστηριότητες, δίνουν αυτοπεποίθηση και κίνητρο στους μαθητές τόσο για την απόκτηση του πιστοποιητικού, όσο και την ενεργή χρήση της γλώσσας.

Κάθε χρονιά, οι μαθητές μας, μας δημιουργούν αισθήματα υπερηφάνειας, για τις κατακτήσεις τους και για την ικανότητά τους να επικοινωνούν άριστα στην ξένη γλώσσα της επιλογής τους. Μέσα από τη ολοκλήρωση των σπουδών τους, γίνονται σύγχρονοι πολίτες, διαθέτοντας τα απαραίτητα εφόδια και γνώσεις για τη ζωή τους.

Στα τμήματα Παιδιών/Εφήβων παρέχουμε:

ΕΓΓΡΑΦΗ

Inquiring Minds

Το νέο μας πρόγραμμα #inquiringminds είναι η νέα περιπέτεια για τους μαθητές μας 6-12 χρόνων. Βασισμένο στην έρευνα, στο Inquiring Minds ακολουθούμε τα εξής βήματα:

1) οι μαθητές διαλέγουν ποιό μεγάλο επιστημονικό ερώτημα θα ερευνήσουν

2)  ψάχνουν στον χώρο για εργαλεία που θα τους βοηθήσουν να απαντήσουν το μεγάλο αυτό ερώτημα (επιστημονικά ή λογοτεχνικά βιβλία, πειράματα, αντικείμενα, έργα τέχνης)

3)  ανακαλύπτουν τη γλώσσα ενώ ο εκπαιδευτικός τους δίνει γλωσσικούς πόρους για να εξερευνήσουν το ερώτημα σε βάθος

4) οι μαθητές εξασκούν και παράγουν τη γλώσσα ενώ προσπαθούν να συλλέξουν στοιχεία για την απάντηση του ερωτήματος τους

5) οι μαθητές πάνε στη γωνιά Virtual & Augmented Reality και επισκεπτονται τον κόσμο που εξερευνούν (το κύτταρο, το διάστημα, τη ζούγκλα, τις πυραμίδες…)

6) οι μαθητές αξιολογούνται για τις απαντήσεις που βρήκαν και για τη γλώσσα που χρησιμοποίησαν

7) ο κύκλος ολοκληρώνεται και οι μαθητές ξεκινούν μια νέα περιπέτεια μέσα από την εξερεύνηση ενός νέου μεγάλου ερωτήματος

Στο τέλος της χρονιάς, οι μαθητές παρουσιάζουν τα επιστημονικά τους ευρήματα στο Science Fair και τα projects τους στο παιδικό συνέδριο Children’s Summit. Φυσικα, στα αγγλικα!

Are you ready?